Wednesday, May 30, 2012

Episode 43 Walkthrough


Challenge of the Gods: Episode 43: Killing Time

Challenge of the gods 43
Idol: Hour Glass
25 Episode Tasks
Hint: On your Map click on the new Island that looks like a circle with a sun in it. Then click on the the door under the sun wheel. Drop a pygmy in there. Then, put a pygmy on top of the platform near the 2 torch lights. Tap the glowing area or drag across it to transform the pygmy. There is a lever and as you pull the lever to the right it activates a different effect of transformation:
  1. Fast Pygmy
  2. Ginger Pygmy
  3. Baby Pygmy
  4. Old Fart Pygmy
NOTE: if the lever gets stuck and you can’t move it any longer, reboot your device and it should fix it.
Tasks to complete this challenge of the gods:
  1. Hint: The land that time remembered
    Solution: Visit Apocalypse Island
  2. Hint: Knock knock!
    Solution: Open Apocalypse Temple door
  3. Hint: Just in time
    Solution: Enter the Chamber of Time
  4. Hint: You’re not getting me on that!
    Solution: Drop pygmy on time platform
  5. Hint: You know what grinds my gears
    Solution: Pull the time lever
  6. Hint: It’s the pits
    Solution: Activate time energy
  7. Hint: Simply red help
    Solution: Create ginger pygmy
  8. Hint: Respect your elders
    Solution: Create old fart pygmy
  9. Hint: Baby It’s you
    Solution: Create baby pygmy
  10. Hint: Just another flash in the pants
    Solution: Create fast pygmy
  11. Hint: Help a friend back to his feet
    Solution: Pick up old pygmy – note: when you pick him up and set him down he walks with a cane then falls, pick him up to help him walk again
  12. Hint: Watch that first step It’s a doozy!
    Solution: Old pygmy falls down – note: this just happens on his own
  13. Hint: He prefers overcooked carots
    Solution: Old pygmy rejects dinner – note: feed him any food item
  14. Hint: Tap the bad ticker
    Solution: Give old pygmy a heart attack – note: tap him, hold him up in the air, etc.
  15. Hint: Depends is in the hint box
    Solution: Old pygmy poops himself
  16. Hint: All growing pygmies need this!
    Solution: Feed the baby – note: feed baby any food
  17. Hint: Someone needs a change
    Solution: Baby pygmy poops diaper
  18. Hint: Baby wants his rattle
    Solution: Baby shakes rattle snake – note: go to moron pests island which is available when a pygmy sleeps and dreams of a turtle… then hand the snake to the baby
  19. Hint: Veal dinner for our scaly friend
    Solution: T-Rex eats baby pygmy
  20. Hint: Hello, my young chum!
    Solution: Feed baby to shark
  21. Hint: Rapidfire
    Solution: Flick fast pygmy
  22. Hint: Fire and ice
    Solution: Hit Ice Monster with fast pygmy
  23. Hint: Hurry erupt!
    Solution: Flick fast pygmy into volcano
  24. Hint: Cover up or you’ll burn
    Solution: Ginger pygmy dies of sun exposure
  25. Hint: Two with no soul
    Solution: Vampire dies by soul-less ginger pygmy – note: make it night time, then make a ginger and make another pygmy a vampire and when he bites the ginger, the vampire dies

No comments:

Post a Comment